14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Krajem dana obilnije padavine na sjeveru

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i hladno vrijeme sa kišom, u višim područjima sa susnježicom i snijegom, dok se krajem dana na sjeveru očekuju obilnije padavine.

Najviša dnevna temperatura od četiri do osam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus pet do nule, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom jutra i prijepodne oblačno i hladno sa slabom kišom na istoku, a mjestimično na zapadu i sjeveru, dok će u višim krajevima padati snijeg.

U drugom dijelu dana kiša učestalija, a prema večeri i tokom noći na sjeverozapadu i sjeveru jača kiša uz obilnije padavine.

Vjetar umjeren i jak, sjeverozapadni.

Očekivana količina padavina za 24 sata od 10 do 30, na sjeverozapadu od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a na jugu od dva do osam, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za područje Banjaluke, Prijedora, Bihaća i Tuzle zbog obilnijih padavina.

Na banjalučkom i prijedorskom području očekuje se da će u naredna 24 časa pasti od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, a na bihaćkom i tuzlanskom od 20 do 40.

Temperatura u 8.00 časova: Čemerno minus jedan, Han Pijesak nula, Sokolac jedan, Mrkonjić Grad, Nevesinje i Foča dva, Višegrad četiri, Banjaluka i Novi Grad pet, Doboj i Zvornik šest, Bijeljina i Bileća sedam, Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se