20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Košarac: Republici Srpskoj smo vratili ime i prezime

ISTOČNO SARAJEVO – SNSD je u proteklih osam godina Republici Srpskoj vratio ime i prezime, podigao joj ugled i kod najvećih neprijatelja i pronašao brojne političke i finansijske prijatelje u svijetu koji su pokazali spremnost da ulažu kapital, rekao je kandidat SNSD-a za poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH u Izbornoj jedinici tri Staša Košarac.

„To su pravi rezultati naše politike, pored ogromnih promjena kojima smo, investiranjem u putnu infrastrukturu, univerzitete, škole, bolnice, u energetiku, druge grane industrije, u turizam, bitno poboljšali kvalitet života svih naših građana i to u vrijeme privredne i finansijske krize koja je zahvatila Evropu i cijeli svijet“, rekao je Košarac.

On je dodao da je u protekle dvije godine otvoren investicioni ciklus vrijedan dvije milijarde evra, čije će pozitivne rezultate osjetiti svaki građanin Republike Srpske.

„Širom Srpske niču termoelektrane, hidroelektrane koje donose mnoštvo novih radnih mjesta. U Višegradu smo zdušno pomogli izgradnju Andrićgrada, najvećeg kulturno-istorijskog i turističkog projekta u ovom dijelu Evrope u ovom vijeku. Tunelom Čemerno kvalitetno smo povezali Hercegovinu sa ostatkom Srpske“, istakao je Košarac.

Govoreći o borbi protiv kriminala i korupcije, Košarac je rekao da istinske borbe nema bez vraćanja pravosuđa u insitucionalne okvire.

„Kome danas odgovaraju tužioci i sudije, koji najkrupnije slučajeve drže u ladicama, osim strancima i, u slučaju procesuiranja ratnih zločina, bošnjačkom političkom vrhu i opet strancima? Više od šest mjeseci trajala je moja bitka u institucijama da dokažem da se u predmetima ubistava Srđana Kneževića, Riste Jugovića i Željka Markovića nije uradilo ništa. Da tužioci u tim predmetima odgovaraju institucijama vlasti, do sada bi bili smijenjeni i na njihova mjesta došli bi oni koji hoće da rade svoj posao“, naglasio je Košarac.

On je najavio da će jedan od prvih zadataka poslanika SNSD-a u Sarajevu morati da bude stavljanje Tužilaštva i Suda BiH pod institucionalnu kontrolu ili njihovo ukidanje, odnosno vraćanje njihovih nadležnosti u okvire pravosuđa Republike Srpske.

„Ovo je samo jedan od primjera nefunkcionalnosti institucija koje su napravljene neustavnim prenošenjem nadležnosti. Tražićemo ukidanje svih tih institucija ili ćemo, jednostavno, odbiti da ih finansiramo. I nema tog visokog predstavnika koji će nam zabraniti da to radimo i da raspolažemo našim novcem onako kako mi hoćemo, a ne onako kako je svojevremeno, pod pritiskom stranaca, radio Mladen Ivanić, koji je, kao premijer Republike Srpske, svojim odlukama ugrozio našu finansijsku stabilnost“, naveo je Košarac.

On je poručio biračima da „ne uzimaju novac od onih koji ga nude obećavajući lažne promjene i lažnu borbu protiv kriminala i korupcije“.

„Ne dajte da vas kupe, jer to rade za tuđe pare i interese. Izađite 12. oktobra na izbore i glasajte za Milorada Dodika, Željku Cvijanović i SNSD. Nas ne mogu kupiti, jer sloboda i samostalnost Republike Srpske nemaju cijenu. Zato naša pobjeda znači i pobjedu Republike Srpske. Izađite na izbore i neka Srpska pobijedi“, rekao je Košarac.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se