-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Jovičić: Formirati stručnu vladu

DOBOJ – Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić poručio je večeras u Doboju da će ova stranka buduću vlast formirati od stručnih i odgovornih ljudi, bez obzira da li pripadaju ovoj, drugim strankama ili da su apolitične ličnosti.

„Republika Srpska je u takvim problemima da jedino stručna vlada može da ih rješava“, rekao je Jovičičić na predizbornom skupu SPP-a.

On je naveo da ova stranka ima političku volju da radi sa stručnim ljudima i da se uhvati u koštac sa svim problemima.

„Loša kadrovska politika je osnovni problem lošeg stanja u Republici Srpskoj“, rekao je Jovičić.

Kandidat SPP-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Goran Zmijanjac rekao je da je ova stranka trenutno jedina realna opozicija zvaničnim suprotstavljanim političkim blokovima.

„Stavićemo Dejtonski mirovni sporazum na sto i argumentima vratiti oduzete nadležnosti Republike Srpske, što će dovesti do mirne koegzistencije u BiH i okrenućemo se stvarnim problmima“, rekao je Zmijanjac.

Nosilac liste SPP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice pet Tihomir Đurić poručio je da će svoj rad zasnivati na zakonitosti, pravednosti i poštenju.

On kaže da će SPP istrajati u stambenoj i politici zapošljavanju mladih u nastojanju da se poveća natalitet u Republici Srpskoj.

„U borbi protiv korupcije i kriminala primjenićemo znanje, a ne zvanje“, rekao je Đurić, ukazujući na loš obrazovni sistem.

On je naveo da želi da gradu Doboju vrati prijeratni sjaj.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se