10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Jovičić: Bezbjednosna situacija stabilna

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je sinoć da je bezbjednosna situacija u Srpskoj stabilna i da se očekuje da tako bude i sutra, kada se održavaju opšti izbori.

Jovičić je rekao da je sinoć održan sastanak Štaba za praćenje izbora koji je formiran u MUP-u, a predvodi ga direktor policije Gojko Vasić.

On je napomenuo da MUP nema nikakva operativna saznanja da bi se sutra mogli dogoditi incidenti bilo koje razmjere, ali je istakao da se vrši analiza svih podataka koji dolaze do policije.

„Ubijeđen sam da su građani Republike Srpske žizrasliž u jednu mudru zajednicu i da će sutra iskoristiti svoje demokratsko pravo da izađu na birališta i da ne nasjedaju na bilo čiju provokaciju ili pozive da pokrenu bilo kakve rušilačke aktivnosti“, rekao je Jovičić za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, građani sutra treba da pokažu cijelom svijetu da je ovo jedno demokratsko i uređeno društvo.

Jovičić je podsjetio da je tokom izborne kampanje bilo 55 sitnih incidenata, ali nijedan nije uznemirio javnost.

„MUP je uspio da održi povoljno stanje javnog reda i mira i ubijeđen sam da će tako biti i tokom sutrašnjeg dana i poslije završenih izbora“, kaže Jovičić.

On je naglasio da je na svim biračkim mjestima pojačan angažman radnika policije da bi eventualno spriječili incidente, ako bi se pojavili i da bi bili na usluzi Centralnoj izbornoj komisiji.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se