18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ivanić: Odbraniti ustavne pozicije Srpske

PALE – Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će, ukoliko pobijedi na izborima, istinski braniti Republiku Srpsku i njenu ustavnu poziciju, te spriječiti bilo kakav pokušaj promjene ustavnog uređenja.

„Odbacio bih sve varijante koje su bile ranije otvarane, kao što je Prudski sporazum. Četiri teritorijalne jedinice, od kojih je jedna Sarajevo distrikt, su apsolutno neprihvatljivi prijedlozi“, rekao je Ivanić na predizbornom skupu PDP-a u Palama.

On je istakao da je Srpska neupitna i da se ne smiju otvarati bilo kakve priče o drugačijem uređenju BiH, te poručio da će Srpsku braniti mudrošću i iskustvom.

Kandidat PDP-a za poslanika u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri Dragiša Delić rekao je da se ne smiju ignorisati zajedničke institucije BiH, jer je BiH zajednička država dva entiteta i tri ravnopravna naroda.

„Treba naći veći interes Srpske i Srba u okviru zajedničkih institucija. Ručna kočnica što se tiče Srpske mora biti podignuta na `najveći zub` i ne treba dozvoliti prenos nadležnosti, niti bilo kakav kompromis koji omogućava degradiranje Dejtonskog sporazuma“, poručio je Delić.

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Zoran Đerić rekao je da će se zalagati za ravnomjeran razvoj Republike Srpske.

„Istočni dio Srpske je zapostavljen. I mi hoćemo moderne saobraćajnice, bolnice, studentske domove, a ne ovo što sada imamo… Sa aktuelnom vlašću istočni dio uvijek će zaostajati za zapadnim dijelom Republike“, rekao je Đerić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo rekao je da PDP ima jasan ekonomski i socijalni program, kao i program borbe protiv kriminala i korupcije.

„Pale i Istočno Sarajevo su `rodno mjesto` Republike Srpske i bilo koja vlast nakon izbora moraće uvažavati tu činjenicu mnogo više nego što je to do sada rađeno“, poručio je Brčkalo.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se