12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Hapšenja na području Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Posušja i Gruda

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Posušja i Gruda u toku su hapšenja više lica osumnjičenih za krivična djela iz oblasti finansijskog kriminala i korupcije, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Istragom je utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe, na osnovu krivotvorenih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra za navodni otkup televizijskih prava i usluga, koja najvećim dijelom nisu bila stvarno prometovana, saopšteno je iz Sipe.

Hapšenja se izvode u okviru akcije kodnog naziva „Gibraltar“, a u toku su pretresi stambenih objekata, poslovnih prostorija i pokretnih stvari na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode biće privedene u službene prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Iz Sipe su najavili da će tokom dana saopštiti više detalja o akciji.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se