13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Evo šta će spasiti vaš Android od krađe

Android 5.0 Lollipop će dolaziti sa opcijom koja će lopove sprečavati da kompletno resetuju ukradeni telefon

U poslednje vrijeme puno se priča o takozvanoj „kill switch“ funkciji koja će ukradeni telefon učiniti praktično neupotrebljivim. Razne vladine agencije zemalja širom svijeta donijele su zakon da se ova opcija ubaci u svaki telefon, Apple je to već uradio, a sada će i Google sa novom Android 5.0 Lollipop verzijom, prenosi Telegraf.rs.

Lollipop će dolaziti sa takozvanom „Factory Reset Protection“ opcijom koja će lopove sprečavati da kompletno resetuju ukradeni telefon.

Ukoliko uključite pomenutu funkciju, za „factory reset“ telefona ili tableta biće neophodno da unesete šifru svog Gmail naloga. Takođe će biti onemogućen reset kroz „recovery mod“, inače bi cijela priča bila prilično beskorisna. Za to će se vjerovatno koristiti neki vid „lock screen-a“ kako bi sprečili lopove da jednostavnim ulaskom u „recovery“ resetuju kompletan uređaj.

Pretpostavljajući da ljudi zaista počnu da koriste ovu funkciju, krađa smartfon i tableta bi trebala da se smanji drastično, jer ukoliko ne možete da otključate ili resetujete telefon, on je u suštini samo obično parče plastike i stakla.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se