13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Beograd ne dozvoljava ponižavanje

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom odgođene posjete albanskog premijera Edija Rame Beogradu, da sve probleme treba rješavati razgovorom, ali da Srbija ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod.

„Moramo sve probleme da rešavamo razgovorom, ali, s druge strane, Vlada Srbije je morala da pokaže da ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod“, rekao je Vučić za beogradski dnevnik „Blic“.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz Vlade Srbije, list navodi da je odlaganje posjete albanskog premijera Beogradu „posljedica tvrdog stava srpske Vlade da ne dozvoljava nikakva poniženja“.

U jučerašnjem saopštenju iz Vlade Srbije navedeno je da su se premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, saglasili u telefonskom razgovoru da zvanična posjeta albanskog premijera Srbiji bude odgođena za 10. novembar.

U zajedničkom saopštenju dvojice premijera navodi se da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po suštini bili veoma nesrećni.

„I dalje postoje jasna neslaganja o tome kako se incident dogodio, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti“, naglasili su sagovornici.

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra u Beogradu, nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavila mala letjelica sa albanskom zastavom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se