9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Anđelković: U provokaciju umešane zapadne sile, smeta im Putin

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je u ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija umješana albanska država i neki zapadni centri moći

BEOGRAD – Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je u ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija umješana albanska država i neki zapadni centri moći iz EU i da je to u vezi sa najavljenom posjetom predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

Anđelković je, u Jutarnjem programu RTS-a, ocjenio da nije riječ ni o kakvom incidentu, nego da su to sistematično isplanirali i sproveli oni koji ne žele da Putin poseti Beograd, koji ne žele stabilnu Srbiju.

On je ukazao da je riječ o pokušaju polarizacije srpskog društva, potpaljivanja sukoba unutar same Srbije i vrijeđanja nacionalnog ponosa.

„Zar bi mogao u normalnim okolnostima u nekoj drugoj zemlji neko da se ubaci nekoliko puta u kameru i da na taj način vrijeđa i samog premijera“, upitao je Anđelković.

On je ukazao da, sa druge strane, niko neće albanske političare „prozivati zbog ove parade šovinizma od Tetova preko Bujanovca, Kosova i Metohije do Albanije“.

Anđelković je izrazio uvjerenje da neće biti nikakvih problema sutra na vojnoj paradi u Beogradu u prisustvu Putina i ocjenio da će unapređenje odnosa sa Rusijom doprineti i boljim odnosima Srbije sa zapadnim državama.

Politički analitičar Branko Radun smatra da je incident režiran sa ciljem da se pošalje poruka vlastima u Beogradu da je moguć haos, ukoliko se u prisustvu predsjednika Rusije Vladimira Putina, organizuje vojna parada i da je to napad na Srbiju.

Radun je rekao da iza incidenta ne stoji samo Albanija, nego da su vjerovatno i neki centri moći sa zapada željeli da stvore haos uoči dolaska Putina.

Riječ je o nečuvenoj provokaciji sa ciljem destabilizacije situacije u Srbiji i izvršenja udara na vlast u Beogradu, istakao je Radun, u Jutarnjem programu TV Pink.

Radun je ukazao da nekim centrima na zapadu izuzetno smeta to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, kao i organizacija vojne parade u Beogradu u prisustvu Putina.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se