18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Jak SDS za jaku Republiku Srpsku

BIJELJINA – Nosilac liste SDS za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Mladen Bosić pozvao je večeras u Bijeljini srpski narod da na izborima u nedjelju bude jedinstveno uz SDS, kao što je bio devedesetih godina prošlog vijeka kada je stvarana Republika Srpska.

Na završnoj tribini Saveza za promjene koja je održana na gradskom trgu, Bosić je rekao da je SDS ponosan na sve što je u Srpskoj stvoreno za buduće generacije i pozvao birače da to sačuvaju masovnim odzivom na izbore.

„Pozivam Srbe da se ujedine i da ponovo povučemo Republiku Srpsku da bude bolja, jer to srpski narod zaslužuje, a vrata promjena otvara pobjeda Ognjena Tadića za predsjednika Republike“, rekao je Bosić.

Zbog večerašnjeg televizijskog duela, predsjednički kandidat Saveza za promjena Tadić obratio se građanima na tribini u Bijeljini putem video bima, obećavajući narodu da će pobjedom ove koalicije u Srpskoj moći da se živi, ne samo da se preživljava.

„Ako ostvarimo pobjedu i damo šansu našem planu za promjene, boriću se dok dišem da Republika Srpska bude bolja, svaki dan, sve više“, poručio je Tadić.

On je ponovio da će novu vladu Srpske voditi Bosić, a za kandidata Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića je rekao da je „politički vuk“, kakvog u Sarajevu treba Srpska, jer takve u Predsjedništvo šalju i Hrvati i Bošnjaci.

Ivanić je u obraćanju okupljenima na gradskom trgu u Bijeljini izrazio uvjerenje u pobjedu, uz ocjenu da je od protivkandidata iskusniji, mudriji i stabilniji.

On je kritikovao vladajuću koaliciju da nije ispunila obećanja o referendumu, ukidanju Suda Bih, o velikim investicijama, a zamjerio im je i što su, kako je rekao, pokušali da ga zavade sa ženama.

„Žene znaju da ih poštujem kao majke, supruge, kćeri i sestre i pobijediću jer će žene, ipak, glasati za mene, a pobijediće i Savez za promjene. Ne mogu nas zaustaviti ni uplašiti, jer smo jedan tim i zajedno ćemo mijenjati stari“, rekao je Ivanić.

Nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Zlatko Maksimović pozvao je birače da na ovaj Miholjdan 12. oktobra, koji u narodu simbolizuje promjenu godišnjih doba, promijene vlast u Republici.

„Devedesetih su Republiku stvarali patriote, danas je taj patriotizam naša borba za nova radna mjesta, za bolji život svakog čovjeka, a samo sa jakim SDS-om može biti jaka i Republika Srpska“, poručio je on.

Na tribini u Bijeljini potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić založio se za promjene odmah i na bolje, a kao prioritete je izvojio zaštitu Semberije i Republike Srpske od poplava, poljoprivredu kao stratešku oblast i zapošljavanje mladih.

Kandidat SDS za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Igor Ostojić, koji predvodi mlade ove stranke, pozvao je neodlučne birače da izađu na izbore i da pomognu promjene nabolje u Republici Srpskoj.

Na tribini Saveza za promjene u Bijeljini podršku zajedničkim kandidatima dali su i kandidati sa izbornih lista PDP Slaviša Marković i NDP Vojin Mitrović, kao i lideri SRS Milanko Mihajlica i PUP-a Ilija Stevančević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se