10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvorničani olako ispustili pobjedu

Malo je vremena djelilo Drinu od nove pobjede ali su Zvorničani prokockali dva gola prednosti i moraće da se zadovolje bodom.

Podatak da je gostovanje Travniku jedno od najtežih gostovanja, gdje se samo oni najbolji klubovi Premijer lige mogu nadati osvajanju bodova, kao da nije previše uticalo na Mićićeva izabranike.

Krenula je zvornička Drina od prvog minuta hrabro u borbi za nove bodove. Izostanak tri odbrambena fudbalera uslovila su mnoge izmjene u timu, a došlo je i do promjene na golu, tako da je kapitena Drine Maksimovića zamijenio Filip Erić.

U uvodnim minutama utakmice Drina je bila za nijansu bolji rival a to je iskoristila u 17. minutu kada je Kostić, nakon jednog centaršuta, glavom matirao golmana Travnika Nurkovića za 0:1.

Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Rustemović da ugrozi gol domaćina ali bezuspješno.

Pred kraj prvog poluvremena domaći su imali dvije ozbiljne šanse. Prvo se u šansi našao Musić a potom i Adrian ali Erić spašava gol Drine.

Drina uzvraća preko Kikića i Ilića, međutim, Nurković u oba navrata dobro reaguje.

U drugom poluvremenu bolja igra Travnika rezultuje brojnim prilikama. Eriću prvo prijeti Mahović a nešto kasnije i Jusufbašić, ipak golman gostiju uspješniji.

Hladan tuš za domaćina dolazi u 77. minutu kada Filipović postiže gol za 0:2.

Travnik se brzo trgnuo i minut kasnije preko Zajmovića smanjuje vođstvo Drine na 1:2.

Činilo se da Drina ide ka sigurna tri boda, ipak nakon prekršaja nad Adrianom u šesnaestercu gostiju glavni sudija Edin Jakupović u 90. minutu pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Dudić za izjednačenje i konačan rezultat.

Drina u idućem kolu dočekuje poslednjeplasirani Vitez ali će prije toga u Banja Luku gdje će odigrati meč šesnaestine finala Kupa BiH protiv Borca.

Travnik – Drina Zvornik 2:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 – Kostić u 17. minutu, 0:2 – Filipović u 77. minutu, 1:2 – Zajmović u 78. minutu, 2:2 – Dudić iz jedanaesterca u 90. minutu;

Stadion: „Pirota“;

Gledalaca: 300;

Glavni sudija: Edin Jakupović (Bihać);

Žuti kartoni: Adriano, Zajmović, Burazor (Travnik), Erić, Čolović (Drina).

TRAVNIK: Nurković, Adriano, Musić (Od 46. minuta Mahović), Dudić, Jusufbašić (Od 66. minuta Zajmović), Sadiković, Terzić, Kovač (Od 46. minuta Burazor), Nuhić, Ribić, Čurić.

DRINA: Erić, Ćulibrk, Čolović (Od 90. minuta Li), Kostić, Ivanović, Rustemović, Ilić (Od 79. minuta Đurić), Radović, Vasić (Od 60. minuta Filipović), Kikić, Lazarević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se