18.1 C
Zvornik
05. октобра 2022.

Voda na putevima u Doboju, Novom Gradu i Čelincu

BANJALUKA – Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/, saobraćaj se odvija otežano, a na području Novog Grada, Doboja i Čelinca na nekim dionicama došlo je do izlivanja vode na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlivanja rijeke Usore na magistralnom putu Teslić-Doboj u mjestu Vrela saobraćaj se odvija otežano jednom kolovoznom trakom. Zbog izlivanja vode na kolovoz, saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu Blagaj-Japra-Budimlić, a saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcem preko Kršalja i na regionalnom putu Čelinac-Prnjavor u mjestu Grabovac saobraća se otežano.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, a na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova smanjena je vidljivost.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica /od Gradiške prema Kozari/. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

U toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac-Crna Rijeka, i regionalnom putu Karanovac-Mitrovići, zbog čega se od 7.00 do 19.00 časova saobraćaj odvija usporeno.

Zbog radova na deminiranju terena dolazi do povremene obustave saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 7.00 do 15.00 časova uz 30-minutne obustave saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Caparde-Karakaj zbog radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Saobraćaj se jednom trakom odvija na regionalnim putu Sikirići-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj Vukosavlje-Karuše na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine saobraćaj će biti obustavljan svaki puni čas po 15 minuta.

Zbog izvođenja radova saobraćaj se na regionalnom putu Bratunac-Fakovići odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na regionalnom putu Priboj-Lopare-Mačkovac-Piperi put je prohodan samo za putnička vozila zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica, a u mjestu Brod na Drini-Šćepan Polje zabrana važi za teretna vozila iznad 12 tona.

U FBiH na regionalnom putu Gradačac-Ormanica u mjestu Donji Lukavac zbog klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom od 7.30 do 14.30 časova saobraćaj je na dionici autoputa Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se