23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ulična akcija za regrutaciju posmatrača u Zvorniku

Koalicija ‘Pod lupom’ organizovala je 6. septembra ulični štand u Zvorniku, kod zgrade Kasine.

Na ovom uličnom štandu svi punoljetni građani Bosne i Hercegovine imali su mogućnost da se u direktnom kontaktu sa članovima koalicije upoznaju sa predstojećim nestranačkim posmatranjem Opštih izbora 2014 i da se na postavljenom info štandu prijave za posmatrača izbornog dana.

Ovaj štand je jedan od 42, koliko će ih ukupno biti organizovano do kraja ove sedmice širom Bosne i Hercegovine. Svrha ovih uličnih akcija je dodatno animiranje građana da se priključe Koaliciji u nestranačkom posmatranju Opštih izbora, te prijave uočene nepravilnosti u predizborno vrijeme i na dan izbora. Koalicija planira da okupi nekoliko hiljada nestranačkih posmatrača koji će biti raspoređeni širom zemlje.

Građani se mogu prijaviti za posmatranje izbora sve do 15.septembra, a osim putem uličnih štandova, mogu to uraditi i besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org

O koaliciji

Sedam nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine osnovalo je koaliciju za slobodne i poštene izbore –Pod lupom, s ciljem organizovanja i provodjenja gradjanskog, nestranačkog posmatranja Opštih izbora 2014. godine u BiH. Glavni cilj koalicije je doprinjeti slobodnim i poštenim izborima u BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se