15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U toku akcija Brend, ima uhapšenih

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ započeli su jutros akciju pod kodnim nazivom „Brend“ na području Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega i Gruda i u toku je hapšenje lica koja se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, neplaćanjem poreza, poreskom utajom i pranjem novca.

Preduzetim istražnim aktivnostima utvrđeno je da su osumnjičena lica u ovom predmetu nezakonitim radnjama stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 11,6 miliona KM, saopšteno je iz Sipe.

U toku su pretresi objekata na 17 lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a pretresima je obuhvaćeno 14 fizičkih i tri pravna lica.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva, u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkogkantona.

U Sipi ističu da je ova akcija jedan u nizu pokazatelja da je Agencija odlučna i beskompromisna u borbi protiv organizovanog kriminala u BiH.

Više detalja o akciji biće saopšteno tokom dana.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se