DruštvoVIJESTI

U Malim olimpijskim igrama učestvuje do 90.000 djece

BANJALUKA – Male olimpijske igre Republike Srpske su jedan od bitnijih projekata Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske u kojem je u toku godine direktno i indirekto uključeno 80.000 do 90.000 djece, takmičara i volontera zajedno sa profesorima, rekao je Srni pomoćnik ministra za sport Goran Raca.

Raca je pred početak prvog sastanka Koordinacionog odbora Malih olimpijskih igara Republike Srpske za školsku 2014/2015. godinu rekao da je jedan od zadataka Malih olimpijskih igara Republike Srpske podsticanje na kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima i stvaranje pozitivnog stava učenika prema nastavi fizičkog vaspitanja.

„Na današnjem sastanku će se razmatrati i donijeti finansijski planovi i odrediće se gdje će se održati takmičenja, naročito finalna republička koja se ravnopravno organizuju u svim dijelovima Republike Srpske“, rekao je Raca.

On je podsjetio da Male olimpijske igre imaju šest sportova, i to košarku, mali fudbal, odbojku, rukomet, atletiku i sportsku gimnastiku, a da se takmičenja održavaju na četiri nivoa, od školskih takmičenja, opštinskih, regionalnih do republičkog.

On kaže da Male olimpijske igre počinju u periodu oktobar–novembar, a završavaju se u maju.

„Za sezonu 2014/2015. za održavanje 14. Malih olimpijskih igara budžetom su planirana sredstva kao i za prošlu godinu, sa istim sportovima“, rekao je Raca.

Raca je rekao da je prošle godine u Male olimpijske igre uvršten mali fudbal za djevojčice i da će takmičenje u ovoj disciplini biti održano i ove sezone.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović zbog obaveza nije prisustvovala prvom sastanku Koordinacionog odbora Malih olimpijskih igara, kao što je to bilo najavljeno.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close