12 C
Zvornik
24. април 2024.

Tadić: Republika Srpska je svetinja

TREBINJE – Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić rekao je večeras u Trebinju da će, ukoliko bude izabran na predstojećim izborima, početi novo vrijeme za ovaj grad, cijelu Hercegovinu i Republiku Srpsku.

Tadić je na centralnom mitingu rekao da Savez za promjene dobija svakog dana sve veću podršku i da je ljudima jasno da svoj stav o promjenama moraju ovjeriti na predstojećim izborima 12. oktobra.

„Republika Srpska je za nas svetinja koja treba da živi stotine generacija iza nas“, istakao je Tadić i dodao da mu, između ostalog, treba podrška da „ujedinjuje razjedinjeni narod i otvara zatvorene fabrike“.

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da ima namjeru da, ukoliko bude izabran, odmah po preuzimanju funkcije promijeni sliku o Republici Srpskoj u svijetu, da zaustavi njenu izolaciju, da pojača njenu poziciju i da spriječi bilo kakvo njeno ugrožavanje i pokušaj promjene Ustava BiH.

„Želim da sačuvam Republiku Srpsku i znam kako to mogu uraditi – svojim znanjem i iskustvom, a posebno imam namjeru da se bavim njenom promocijom i privlačenjem stranih investitora“, istakao je Ivanić.

On je poručio da nema namjeru da četiri godine provede u Sarajevu ne radeći ništa, već da sa puno energije brani Republiku Srpsku i da sačuva njenu ustavnu poziciju.

Kandidat PDP-a za Narodnu Skupštinu iz Izborne jedinice devet Slavko Vučurević istakao je da je politika ove partije jasna, a to je da se prvenstveno zalaže za usvajanje zakona o borbi protiv kriminala i korupcije, o nezastarijevanju krivičnih djela privrednog kriminala počinjenog u periodu privatizacije i zakona o ispitivanju porijekla imovine.

„To je ključno da bi se narodu dokazalo da Srpska može da funkcioniše kao pravna država i da pravni sistem u toj državi neće biti podređen jednom čovjeku i jednoj partiji, već da će biti univerzalan za sve, gdje će svi morati jednako da odgovaraju – od predsjednika do najsitnijeg kriminalca“, dodao je Vučurević.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se