23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

SPP: Sprema se velika izborna manipulacija izbornim procesom

BANJALUKA – Stranka pravedne politike /SPP/ saopštila je da se sprema velika izborna manipulacija izbornim procesom i da se bitka velikih stranka ne vodi u pridobijanju glasova građana, već u njihovoj spretnosti ko je bolji manipulator.

Iz ove stranke navode da potpredsjednik PDP Branislav Borenović, koji dolazi „iz stranke za koju se vezuje najviše odluka koje su bile direktno štetne po interese Republike Srpske“, ovih dana „maše“ papirima prema kojima su navodno Bošnjaci iz SDA dali instrukciju da se glasa za kandidata SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željku Cvijanović.

„Nije nam jasno da li potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović to čini iz ljubomore ili ljutnje što Bošnjaci ne glasaju za stranku koja je tako mnogo učinila za bošnjački projekat unitarizacije BiH ili podmeće kako bi drugog kandidata predstavio kao nekoga ko tajno radi za SDA. Svakom normalnom jasno je da je ovdje riječ o političkom podmetanju i pokušaju manipulacije osjećanjima birača“, navode iz SPP-a.

Iz ove stranka pitaju Borenovića i lidera PDP-a Mladena Ivanića da li se oni bore za glasove građana svojim programom ili to čine nastojeći da sebe prikažu kao manje zlo od kandidata SNSD-a.

U saopštenju SPP poziva Cvijanovićevi da odgovori na ove tvrdnje, „ne zbog toga što u SPP-u misle da je bitno za koga će glasati građani Kozarca, već zbog toga što je važno da se zna kakve su obaveze preuzete ako se to čini organizovano“.

„Borenovića pitamo, ako je to tako negativno i ako to po pravilu nosi ispunjenje preuzetih obaveza prema SDA, koje je onda obaveze preuzeo Mladen Ivanić 2010. godine kada je za njega glasalo skoro 70 odsto glasača u Kozarcu od ukupnog broja birača? Nama je odavno jasno da to nisu činili zarad odbrane Republike Srpske“, navodi se u saopštenju SPP-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se