14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Rekonstrukcija kotla broj 3 obezbjeđuje energetsku nezavisnot Alumini

Posjeta Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović internacional banke iz Bijeljine kompaniji „Alumina“

ZVORNIK – Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović intrernacional banke iz Bijeljine izrazio je zadovoljstvo proizvodnim i investicionim projektima koji se realizuju u kompaniji „Alumina“. On je, tokom današnje posjete zvorničkoj fabrici, gdje je delegacija Pavlović internacional banke razgovarala sa menadžmentom „Alumine“ , rekao da je Pavlović internacional banka na najbolji način prepoznala značaj ove fabrike za opštinu Zvornik, regiju Birač, ali i šire okruženje.

-Naša banka od početka ima uspješnu poslovnu saradnju sa novim menadžmentom kompanije „Alumina“ – kaže Pavlović, koji se danas, zajedno sa predstavnicima Pavlović internacional banke, upoznao i sa novom investicijom koja je realizovana u ovoj fabrici.

„Ponosan sam što je u „Alumini“ završena rekonstrukcija kotla broj 3, investicija koja mnogo znači za ovu kompaniju“, istako je Pavlović.

Podvukao je da bez rada i rizika nema uspjeha i da je svaki put kada dođe u ovu fabriku ohrabren novim saznanjima i projektima.

„Zahvalan sam što je „Pavlović banka“ partner „Alumini“ i da je u mogućnosti da pomogne ovoj kompaniji od čijeg rada zavise mnoga radna mjesta u ovoj regiji“, rekao je Pavlović.

Pavlović je preporučio da bi trebalo „da svaka banka u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini pomogne „Alumini“ u njenom daljem razvoju, jer kako je rekao, ovo je „srce naše zemlje“.

„Zato svi zajedno, ujedinjeni, treba da učinimo pozitivan korak u privrednim aktivnostima naših fabrika kako bi se stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih ljudi“, naveo je Pavlović. To bi, kako je rekao, spriječilo odliv najboljih kadrova sa ovim prostora u inostrane zemlje.

Vlasnik Pavlović internacional banke izrazio je spremnost pružanja pomoći domaćim privrednim kompanijama da opstanu i prebrode tešku ekonomsku situaciju kroz saradnju sa naučnim radnicima.

„Pri našem Slobomir P Univerzitetu djeluje Naučno-istraživački centar i mi ćemo učiniti sve da pomognemo našim kompanijama u ovim vremenima“, naglasio je Slobodan Pavlović.

Glavni inženjer za investicione remonte i kapitalna ulaganja u kompaniji „Alumina“ Gordan Vuković, rekao je, nakon što je delegacija Pavlović internacional banke sa članovima menadžmenta „Alumine“ obišla postrojenje rekonstruisanog kotla broj 3 na objektu Energana, da je zvornička fabrika tokom prošle i ove godine započela nekoliko značajnih projekata, prije svega na poboljšanju stanja opreme i razvoju novih proizvoda.

„Jedan od najvećih projekata koji smo realizovali u proteklom periodu je upravo rekonstrukcija kotla broj 3, tako da kompanija sada ima dva kotla prilagođena za rad na ugalj, što obezbjeđuje energetsku nezavisnost u radu fabrike“, rekao je Vuković.

On je dodao da je ovaj projekat urađen u rekordnom vremenu, te da je, pored 120 radnika kompanije „Alumina“, bilo angažovani i osam privrednih subjekata sa ovog područja.

„U rekonstrukciju kotla broj 3 kompanija „Alumina“ uložila je 6,5 miliona konvertibilnih maraka. Nakon završetka i probnog rada, radnici su dobro obučeni i nemamo problema sa rukovanjem i eksploatacijom rekonstruisanog kotla“, naveo je Gordan Vuković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se