15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Redovno odvijanje saobraćaja

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost, a na dionicama u usjecima mogući su sitniji odroni.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka -Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići izvode se radovi, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova i odvija se usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

U Brčkom, na raskrsnici kod bolnice, saobraćaj će biti otežan zbog radova na izgradnji kružnog toka i preusmjeren postojećim tranzitom iz pravca Bijeljine i Čelića.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj Vukosavlje – Karuše na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, uz obustave svaki puni čas po 15 minuta.

Nastavljeni su radovi zbog prolaska trase cjevovoda na regionalnom putu Prisika dva – Vitovlje u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara.

Saobraćaj se zbog odrona jednom trakom odvija na regionalnim putem Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i Ljubovijski most – Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Do 22. septembra produženi su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Brod – Odžak u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, zbog čega je 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja.

Nastavljaju se radovi na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega od 9.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

U FBiH dolazi do kraćih zastoja na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja Poriče – Kupres, Odžak – Svilaj, Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo Grahovo – Livno i Ljubuški – Čapljina.

Na graničnim prelazima u BiH nisu evidentirana duža zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se