PolitikaVIJESTI

Radončić: Podjela Mostara na dvoje, podjela BiH na troje

MOSTAR – Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, kazao je večeras da podjela Mostara na dvoje znači podjelu BiH na troje.

On je u gradu na Neretvi, gdje je njegova stranka u četvrtak uveče uručila članske karte za nove članove, istakao da ’’i da oni koji maštaju o trećem entitetu ili muslimanskoj državici, neće ostvariti svoje snove’’.

„Sada se biju nove bitke i to one u stvaranju novih vrijednosti, pravljenju kompromisa i postizanju rješenja koja će od BiH napraviti bolju državu za sve. Ova država će ići naprijed! A koalicija SDA-SDP u oktobru će sići s vlasti“, zaključio je Radončić.

Inače, uz slogan „Uz narod“, novih 305 članova SBB-a, pozdravljeno je u Velikoj sali Narodnog pozorišta, objavio je Avaz.

Nekadašnji bh. košarkaški reprezentativac, Samir Lerić istakao je kako je došlo vrijeme da Mostar napokon krene prema boljem životu i da prestanu igre sa ovim gradom i njegovim građanima.

Mesud Džajić, nosilac kantonalne liste iz Konjica kazao je da „očekuje od glasača da SBB-u otvore prostor da pokažu hrabrost, odlučnost i efikasnost“.

Cilj nam je, nastavio je on, pomoći ljudima da gledaju dalje od sadašnjosti, dalje od trenutnih bolnih okolnosti.

Kažu da je bolje da zadaš jedan udarac u korjen korova, nego više udaraca po lišću tog korova. Dan kada trebamo zadati taj udarac je 12. oktobar“, istakao je Džajić.

Okupljenim Mostarcima obratio se i poznati advokat i bivši sportista, te član Gradskog vijeća Mostara Faruk Ćupina. On je podsjetio prisutne da je kao dio četveročlanog advokatskog tima uspio, iako su svi smatrali da to uopće nije moguće, dobiti tužbu za majke Srebrenice protiv Holandije.

„Sve je moguće kada ljudi hoće, znaju, bore se i daju novu energiju kakvu ima SBB“, naglasio je Ćupina.

Avaz.ba

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close