18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Promovisani diplomirani inženjeri, magistri i masteri (foto)

Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku Univerziteta Istočno Sarajevo danas je promovisano 16 diplomiranih inženjera tehnologa, šest diplomiranih studenata master studija i tri magistra.

Diplome su uručili vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić i dekan Tehnološkog fakulteta Miladin Gligorić.

Čestitajući im na sticanju stručnog zvanja diplomiranog inženjera i akademskoj tituli magistra, uz želju da nastave da se bave naučnim i radom u privredi, Grujić je rekao da je Tehnološki fakultet okosnica Univerziteta Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da se provode aktivnosti da Tehnološki fakultet do kraja godine dobije oko milion evra za opremanje više laboratorija za studijske programe, te za istraživanja i bavljenje naučnim radom.

Grujić je izrazio nadu da će procenat zaposlenosti diplomiranih inženjera tehnologa biti kao i do sada, jer svi vrlo brzo dobiju posao.

Dekan Tehnološkog fakulteta Miladin Gligorić podsjetio je da, nakon 21 godine postojanja i rada Tehnološkog fakulteta, studira 350 studenata, dok je u nastavi angažovano 37 profesora i saradnika, od čega je 25 u stalnom radnom odnosu.

On je dodao da je ovaj fakultet izrastao u veoma respektabilnu organizaciju na Univerzitetu Istočno Sarajevo, u prilog čemu govore i podaci o broju projekata i radova profesora i saradnika.

Gligorić je podsjetio da se u 2013. godini naučno-istraživački rad odvijao kroz tri međunarodna projekta i tri projekta koja je finansiralo Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, kao i 35 projekata za privredu.

On je diplomcima poželio da im ovaj dan ostane u sjećanju, te da im ovaj fakultet, koji im je omogućio sticanje novih znanja i poznanstava, a mnogima trasirao stručni i naučni put, zauvijek ostane kao drugi dom.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da je lokalna zajednica svakim danom sve aktivnija u saradnji sa ovom visokoškolskom ustanovom, te da je dala skroman doprinos sredstvima koja će stići za opremanje laboratorija i druge potrebne građevinske radove.

Uz želju da Tehnološki fakultet svakim danom napreduje i učestvuje i privrednim tokovima, Stevanović je poželio promovisanim diplomcima da što prije nađu posao.

Sticanje diploma čestitao im je i dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda Đorđe Janećković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se