14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Premijer liga: Lampard napada Čelsi

Frenk Lampard napada Čelsi! Da je bilo ko ovu rečenicu izgovorio pre dva meseca, u Londonu bi bio proglašen za jeretika. Ali, ono što je do juče bilo nemoguće, danas će postati stvarnost, jer je legendarni as „plavaca“ najavljen od menadžera Mančester sitija Manuela Pelegrinija kao deo tima u derbiju Premijer lige, u kojem aktuelni šampion dočekuje lidera na tabeli.

– Frenk je deo našeg kluba i biće u konkurenciji za meč sa Čelsijem. Ne mislim da je u teškom položaju. On bi i danas igrao za Čelsi da ga je klub hteo na kraju prošle sezone. Frenk nije nameravao da dođe u Siti – pokušao je Pelegrini da smanji pritisak na Lamparda.

Proslavljeni kapiten Čelsija 24. jula je napustio „Stamford bridž“ posle 13 godina odanosti i 648 odigranih utakmica (211 golova) za londonski klub. Iako je potpisao za Njujork siti, posle samo deset dana prosleđen je na pozajmicu u redove „građana“, koji imaju iste vlasnike kao i američki klub. Verovatno bi i sam Lampard želeo da je danas povređen i da mora na tribine, ali surovi profesionalizam nije imao milosti prema čoveku koji je u plavom dresu osvojio čak 13 trofeja.

A da Lampardu bude još teže „pobrinuo“ se Žoze Murinjo, koji nije propustio priliku da uputi strelicu ka svojoj nekadašnjoj produženoj ruci u timu Čelsija.

– Iznenadio me je Lampard kada je prešao u Siti. Ali, njemu su vrata Čelsija uvek otvorena i klub mu je predložio da se vrati kada god bude poželeo. To su bile reči predsednika Romana Abramoviča i verujem da još nije promenio mišljenje, bez obzira na to što je Frenk prešao u Siti. Ipak, njegovo mesto u istoriji Čelsija je nedodirljivo i verujem da će se jednog dana vratiti – poručio je Murinjo.

U timu Sitija danas neće biti Stevana Jovetića koji je sjajno počeo sezonu, ali se povredio. Van konkurencije je i Fernando, dok je Edin Džeko rovit posle povrede leđa na meču s Bajernom. Na suprotnoj strani, Dijego Kosta se vraća u tim Čelsija, što bi moglo da donese prevagu na stranu gostiju koji uživaju u svom najboljem prvenstvenom startu u poslednje četiri sezone. Od srpskih asova sigurni su Ivanović i Matić u redovima „plavaca“, dok bi Kolarov posle poraza Sitija u Minhenu, gde je sedeo na klupi do samog finiša, mogao da se vrati među startere.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se