23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potpredsjednik Suljkanović razgovarao sa načelnikom Stevanovićem

Opštinu Zvornik danas je posjetio potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović koji se sastao sa načelnikom opštine Zoranom Stevanovićem.

Po završetku sastanka Stevanović je istakao da je bitno da se svi povratnici osjećaju, prije svega, građanima Zvornika.

– Nama je bitno da ne dijelimo više narod na izbjegličku, povratničku i domicilnu populaciju, da se svi oni koji žive ovdje, koje je život na razne načine doveo ili vratio ovdje, reintegrišu i budu dio ovog grada i opštine – poručio je Stevanović.

Suljkanović je, razgovorajući o problematici povratnika na području zvorničke opštine, rekao da lijepi događaji poput izgradnje puta u Paljevićima i početka školske godine, nemaju onu draž kao što su imali u vrijeme pokojnog Fadila Banjanovića Bracike.

– Trebaju nam ljudi koji su spremni da se integrišu u društvu, problem je povratničke populacije što jedan dio i politike pokušava da ih separiše, a moja je politika da ih integrišem u društvo jer su oni građani gradova i Republike Srspke i sastavni dio društva – istakao je Suljkanović.

Suljkanović je danas obišao poslovnu jedinicu u Karakaju preduzeća „Drina Šped“ iz Tuzle čiji vlasnik ima namjeru da sjedište preduzeća prenese u Zvornik, ocijenivši da svako novo radno mjesto zavređuje pažnju, kako na prostoru Zvornika, tako i Republike Srpske.

Suljkanović je u Paljevićima prisustvovao i početku asfaltiranja lokalnog puta koje sa 120.000 KM finansira Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a najavio je i posjetu porodici Suada Vehapija u Skočiću sa šestoro djece. Petoro su školarci za koje je izrazio spremnost da im od svoje plate obezbijedi stipendije za ovu školsku godinu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se