9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Posao za 109 lica u zvorničkoj opštini

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Milko Čolaković potpisao je danas ugovore o zapošljavanju sa poslodavcima i samozapošljavanju kojima su odobrena sredstva u okviru projekata „Prvi posao“, „Zajedno do posla“ i „Podrška zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2014. godini“.

Čolaković je istakao da je i u ovako teško vrijeme Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva za zapošljavanje, naročito mladih ljudi.

– Radi se o projektima zapošljavanja, samozapošljavanja i upošljavanju pripravnika. Smatramo da su se ovi projekti pokazali dosta uspješnim, a kad je riječ o upošljavanju pripravnika, na prošlom projektu njih 64 odsto ostali su kod istog ili drugog poslodavca. Na ovom projektu imali smo oko 1.300 aplikacija na 374 mjesta – rekao je Čolaković.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u Zvorniku izuzetna saradnja između republičkih institucija, opštine i poslodavaca.

Goran Petrović, šef zvorničkog Biroa za zapošljavanje istakao je da će kroz ova tri projekta u zvorničkoj opštini 31 poslodavac zaposliti 96 lica i kroz samozapošljavanje posao će biti obezbijeđen za još 13 lica.

– Radi se o 109 lica čije će zapošljavanje sa oko 470.000 KM sufinansirati Zavod za zapošljavanje. U okviru programa „Zajedno do posla“, tri lica će se zaposliti kod poslodavaca i ima 6 samozapošljavanja, u projektu „Podrška zapošljavanju u privredi Republike Srpske u 2014. godini“ kod 27 poslodavaca zaposliće se 51 radnik i ima 6 samozapošljavanja i u programu „Prvi posao“ 42 pripravnika odradiće pripravnički staž kod 11 poslodavaca – rekao je Petrović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Zvornik koji je predstavio Projekat zapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme koji će Opština Zvornik realizovati i finansirati u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, a koji će biti oglašen u petak, 19. septembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se