13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Početi sa uštedama električne energije

BANJALUKA – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da će neke lokalne zajednice u Srpskoj do kraja godine početi da primjenjuju Zakon o energetskoj efikasnosti, koji predviđa uštede električne energije.

U uvodnom izlaganju na radionici o temi „Zakon o energetskoj efikasnosti i obaveze lokalnih zajednica“, koja se održava u Banjaluci, Kovačević je istakao da Republika Srpska ima velike energetske potencijale i da će ovim zakonom svi biti zadovoljni.

„Republika Srpska donijela je zakon kojim se predviđa ušteda električne energije, a veliki doprinos će dati i lokalne zajednice“, rekao je Kovačević.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snežana Kelečević rekla je da se u ovoj lokalnoj zajednici već primjenjuje ovaj zakon i da će, s obzirom na njene velike resurse, naraviti uštede u budžetu.

Predstavnici lokalnih zajednica, koji su prisustvovali radionici, saglasili su se da svi mogu imati koristi od ovog zakona, ne samo u uštedi električne energije, nego i očuvanju ekologije.

Radionica se održava u organizaciji Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske, Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ i Saveza opština i gradova Republike Srpske.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se