23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pavić: BiH konfederacija ili labava federacija (foto)

ZVORNIK – Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je večeras u Zvorniku da se DNS zalaže za BiH kao labavu federaciju ili konfederaciju i ekonomski jaku Republiku Srpsku, organizovanu u regije sa snažnim lokalnim zajednicama.

„Smatram da ovaj princip regionalnog organizovanja, koji DNS zagovara, može da nas poveže sa regijama u Evropi, jer sva Evropa počiva na regijama i regionalnom organizovanju“, rekao je Pavić na centralnom predizbornom skupu DNS-a.

Ističući da DNS hoće, kako decentralizovanu BiH, tako decentralizovanu i Republiku Srpsku, Pavić je naglasio da DNS hoće jake lokalne zajednice sposobne da se nose sa svim problemima od ekonomskih do socijalnih.

Govoreći o budućem premijeru, Pavić je naveo da DNS ima dogovor sa koalicionim partnerima da prvi bira premijera ili predsjednika Narodne skupštine.

„DNS je spreman da se uhvati u koštac sa svim problemima i da uzme premijersku poziciju, pod uslovom da dobije dovoljnu podršku građana“, rekao je Pavić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Spomenka Stevanović rekla je da je DNS u proteklom periodu učinio mnogo više u vlasti nego što mu je kapacitet omogućavao.

„Zbog toga tražimo povjerenje naroda za bolji izborni rezultat i preuzmemo mnogo veću odovornost u vođenju politike“, rekla je Stevanovićeva.

Ona je podsjetila da DNS vodi pozitivnu kampanju i da za njega izbori predstavljaju polaganje računa pred narodom o onome šta je urađeno i šta treba da se uradi.

Predsjednik NS-a Adam Šukalo rekao je da je koalicija DNS-NS-SRS pokazala optimizam i novu vrijednost.

„Širom Republike Srpske podrška građana raste. Ubijeđen sam da će ova koalicija centra odlučivati o budućim reformama u Republici Srpskoj i o tome kakva će biti nova vlada“, rekao je Šukalo.

On je dodao da će budući premijer Republike Srpske sigurno biti neko iz koalicije centra.

Predsjednik SRS-a Dragan Đurđević rekao je da će ova koalicija izvojevati sasvim povoljan rezultat, pobijediti u nekoliko izbornih jedinica, dok će u nekoliko opština imati najbolje rezultate.

„Za koaliciju DNS-NS-SRS je značajno da su i političke stranke i građani shvatili da se napravi jedinstvo. Smatramo da je narod prepoznao ovu koaliciju i da će 12. oktobra svoj glas upravo dati za nju“, rekao je Đurđević i naglasio da ova koalicija sigurno ulazi u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Na predizbornoj tribini predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Sroske i parlament BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se