20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Otvorena sva biračka mjesta u Laktašima

LAKTAŠI – Biračka mjesta za prijevremene izbore za načelnika opštine Laktaši otvorena su jutros u 7.00 časova, a glasači imaju priliku da ispune svoju građansku dužnost najkasnije do 19.00 časova.

„Jutros u 7.00 časova otvoreno je svih 49 redovnih biračkih mjesta, a dva mobilna tima su izašla na teren“, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Laktaši Milka Đaković.

Ona je rekla da je na biračkom spisku 31.482 birača od kojih su 31.737 redovni koji mogu glasati u Laktašima, a ostala su lica koja će to učiniti u odsustvu i inostranstvu.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

Prijevremeni izbori i u Srebreniku

I u opštinama Srebrenik danas se održavaju prijevremeni izbori za načelnika opštine, a od 7.00 časova otvorena su birališta u ovom gradu, saopšteno je jutros iz Centralne izborne komisije BiH /CIK/.

U opštini Srebrenik registrovano je 37.895 birača koji će moći da biraju između četiri kandidata, a to su Izudin Kešetović /Unija socijaldemokrata-unija za sve nas/, Mirza Kešetović /SDP-Socijaldemokratska partija BiH/, Ibrahim Salihović /Stranka za BiH/ i Nihad Omerović /SDA-Stranka demokratske akcije/.

Biračka mjesta biće zatvorena večeras u 19.00 časova do kada je na snazi i izborna tišina.

„Prve preliminarne rezultati glasanja trebalo bi da budu poznati do ponoći. CIK BiH planira da ih objavi oko 22.00 časa“, rekla je ranije portparol CIK-a Maksida Pirić.

U Laktašima i Srebreniku prijevremeni izbori za načelnike opština raspisani su, jer su Milovan Topalović i Sanel Buljubašić podnijeli ostavke.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se