15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Otac i sinovi pali zbog prodaje heroina, krađa i prevara

BANJALUKA – U policijskoj akciji „Čistač 2“ juče je uhapšeno 16 osoba zbog sumnje da su se bavili prodajom heroina, fingiranjem saobraćajnih nesreća i teškim krađama, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Među uhapšenima najzvučnije ime je Mithad Hajdarpašić Mitko (51), poznati banjalučki ugostitelj, i njegova dva sina Emir (26) i Anes (27).

Od ukupnog broja uhapšenih deset ih je privedeno zbog sumnje da su se bavili prodajom heroina, pet za osiguraničku prevaru i policajac koji im je pomagao.

Za drogu su uhapšeni Mithad Hajdarpašić (51), Aleksandar Veselić (30) zvani Šuki, Nenad Bjelajac (30), Zvonimir Stefanović (43) zvani Švabo, Miloš Dulić Ćamlija (33), Nemanja Morača (31) i Saša Gverić Gvero (32) svi iz Banjaluke, Bojana Praizović (18) iz Laktaša, te Draško Došen (36) i Dragan Praštalo (36) obojica iz Prijedora. Većina uhapšenih odranije su poznati policiji po sličnim krivičnim djelima. U pritvoru se, u vezi sa ovim slučajem, odranije nalaze i braća Darko i Dalibor Matijević i Saša Barišić od kojih je policija prilikom hapšenja u akciji „Čistač“ oduzela oko 600 grama heroina.

Kada je u pitanju osiguranička prevara policija je uhapsila braću Anesa (27) i Emira (26) Hajdarpašića, Hermina Tenića (39), Aleksandru Dokić (36), Jasmina Raška (40) i policajca Miodraga Đ. (47), svi iz Banjaluke. Uhapšeni policajac je rješenjem načelnika CJB Banjaluka Mladena Marića privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kako saznajemo, ova akcija se sprovodila u posljednjih osam mjeseci, a juče su obavljena hapšenja i pretresi u Banjaluci, Prijedoru i Laktašima. Pripadnici Jedinice za podršku i inspektori juče su oko četiri časa počeli sa pretresima na području pomenutih gradova.

U kući Hajdarpašića u ulici Majke Kristine broj 8 pretresi su trajali duže od osam časova te su negdje oko 12.45 časova izvedeni otac i sinovi i prevezeni u policiju na kriminalističku obradu. Poslije pretresa policija je iznijela i više materijalnih dokaza koji će biti upućeni na vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama, Mitko je povezan sa prodajom heroina, ali ga on lično nije prodavao, nego je uzimao određeni procenat od drugih dilera.

Poslije pretresa iz dvorišta porodične kuće Hajdarpašića policija je odvezla i automobil BMW 3 kabriolet.

– Policija sumnjiči pomenute osobe da su fingirali saobraćajnu nesreću u kojoj su učestvovali pomenuti BMW i „mercedes“, te su na osnovu toga od osiguranja naplatili oko 15.000 maraka – rekao je naš izvor.

Načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić rekao je da su u akciji „Čistač 2“ pretresene kuće, stanovi i vozila koji su koristili uhapšeni.

– Njima na teret stavljamo nabavljanje i preprodaju droge. U akciji je do sada oduzeto 647 grama heroina, 100 grama marihuane, više digitalnih vaga, telefona, SIM kartica, dva pištolja, automatska puška i 114 predmeta koji potiču iz 13 provala, a koje stavljamo na teret uhapšenima – istakao je Marić i dodao da će deset uhapšenih zbog droge danas biti predato u Okružno tužilaštvo Banjaluka. Pojasnio je da se prvenstveno radi o provalama u kuće i stanove gdje su uzimali tehničku robu, televizore, računare, fotoaparate i drugu robu. Dodao je da su radeći na akciji koja je usmjerena u borbi protiv droge došli do saznanja da je počinjena i osiguranička prevara, pa su i to rasvijetlili.

– Oduzeta su dva vozila iz te saobraćajne nesreće za koje sumnjamo da je fingirana i poslužiće nam kao dokaz – istakao je prvi čovjek banjalučke policije.

Mitko Hajdarpašić i sinovi su vlasnici ugostiteljskog objekta „Slap“, teretane, a posjeduju i rentakar u kojem iznajmljuju uglavnom oldtajmere, a poznati su i po pravljenju i iznajmljivanju „trajkova“ (motocikala na tri točka).

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se