VIJESTIZvornik

Ostvarivanje prava na regresirano gorivo do 15. novembra

ZVORNIK – Registrovani poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Zvornik mogu ostvariti pravo na regrsirano dizel gorivo za jesenje radove do 15. novembra tekuće godine.

Na području zvoničke opštine ukupno 266 poljoprivrednih proizvođača imaju pravo na 54.000 litara dizel goriva. Oni treba da se jave u kancelariju broj 5. u zgradi Opštine Zvornik gdje će dobiti zahtjev koji je prethodno evidentiran i protokolisan od strane nadležnog opštinskog organa. Sa zahtjevom i fotokopijom lične karte na ovlašćenoj benzinskoj pumpi moći će preuzeti gorivo.

Odobrene količine dizel goriva za ratarsko – povrtlarske kulture iznose 150 litara po hektaru zasejanih površina, a za voćarske kulture 120 litara po hektaru.

Ovlaštene benzinske pumpe na kojima se može preuzeti dizel gorivo po cijeni manjoj od maloprodajne za 0,60 KM po litri su „Nestro“ u Karakaju i Diviču, „Nešković“ u Zvorniku, te „Petrol“ u Tršiću i Glumini.

Prošle godine pravo na regresirano dizel gorivo za jesenje radove u ukupnoj količini od 163.000 litara imalo je 1.540 poljoprivrednika, dok je njih 260 preuzelo ukupno 51 tonu dizela.

Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona u stručnoj službi opštine Zvornik na broj 056/232-239.

Tagovi
Back to top button
Close
Close