12 C
Zvornik
19. април 2024.

Omladinski ambasadori izmirenja

U Beogradu je od 7. do 12. septembra održan seminar pod nazivom „Omladinki ambasdori izmirenja“.

Organizator je NVO Omladinski odbor za obrazovanje uz podršku britanske ambasade u Beogradu. Za učesnike je odabrano dvadeset naprednih studenata i mladih profesionalaca iz oblasti društvenih nauka, iz zemalja regiona: Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i sa prostora Kosova, a našu lokalnu zajednicu je predstavljala Katarina Bošnjak.

Oni su tokom ove studijske posete prošli kroz intenzivan edukativni program praćen razmenom znanja, skustava, mišljenja i perspektiva. Obuhvćen je niz teme, kao što su: sukobi na prostoru bivše Jugoslavije, pravna i politička pozadina Međunarodnog suda pravde, integracija zemalja Balkana u EU, njihovi međuodnosi i dr.

Poseban akcenat je stavljen na proces izmirenja datih zemalja kao krucijalan korak na putu ka priključenju Evropskoj uniji. Edukacije su držali stručnjaci iz sfera politike, prava i drugih društvnih nauka.

Ovo je do sada peta i pedposlednja generacija ‘mladih ambasadora’, koji sada imaju zadatak da svoje znanje prenesu u svojim lokalnim zajednicama. Završnoj ceremoniji programa prisustvovao je britanski ambasador Dominik-Hajdn Brajtvajt.

Katarina Bošnjak

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se