9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Obnova 8 poplavljenih kuća

U zvorničkoj opštini u toku je popravka 8 stambenih jedinica kojima su majske poplave nanijele štetu procijenjenu na iznos do 10.000 KM po stambenoj jedinici, za šta finansijska sredstva obezbjeđuje Američka humanitarna organizacija CRS.

Kuće se nalaze u mjesnim zajednicama Drinjača i Đulići, a izvođač radova koji su počeli prošle sedmice je preduzeće „Progres“ iz Bratunca.

Tripartitni ugovori između korisnika, Opštine Zvornik i Američke humanitarne organizacije CRS potpisani su 23. avgusta, a očekuje se da će radovi biti završeni do kraja mjeseca.

Uz zahvalnost donatorima, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović podsjetio je da su majske poplave u zvorničkoj opštini pričinile veliku štetu.

– Posljedice majskih poplava su ogromne i za njihovo saniranje trebaju ogromna sredstva, koja naša lokalna zajednica ne može sama ni izbliza da obezbijedi. Želja nam je i sva naša nastojanja usmjerena su u tom pravcu, da se u poplavljenim domaćinstvima što prije stvore uslovi za život kakvi su postojali prije poplava. Zato nam je bitna svaka vrsta pomoći, naročito ona pomoć čiji je rezultat popravka i izgradnja uništenih objekata – kaže Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se