14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Nastavak pomoći u sanaciji štete od poplava i sprovođenju reformi

BEOGRAD – SAD nude Vladi Srbije dalju pomoć i saradnju kako u sanaciji štete od poplava koje su zadesile Srbiju, tako i provođenju ekonomskih reformi – rekao je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi.

Kirbi, koji se sastao sa srpskim ministrom privrede Željkom Sertićem, interesovao se za reforme u oblasti javnih preduzeća i poreske politike i naglasio da je uporedo sa unapređenjem privrednog ambijenta neophodno i sudski sistem učiniti efikasnijim.

Kirbi je dodao da su stručnjaci Svjetske banke i Američke agencije za pomoć /USAID/ pomagale oporavak srpske privrede i da namjeravaju da tu saradnju unaprijede – saopštilo je Ministarstvo privrede Srbije.

Sertić je zahvalio Kirbiju i objasnio da Vlada Srbije čini odlučne i značajne korake ka ozdravljenju srpske ekonomije i da to već prepoznaju investitori koji su pokazali veliko interesovanje za proces privatizacije.

On je dodao da je Ministarstvo priverede fokusirano, prije svega, na razvojne projekte i uvođenje reda u javna preduzeća, jer je to uslov za stvaranje bolje poslovne klime i rast bruto društvenog proizvoda.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se