18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Načelnik Stevanović učenicima poželio srećan početak nove školske godine

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović danas je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ poželio srećan početak školske godine svim učenicima, dok je prvačićima po tradiciji podijelio i prigodne poklone.

Načelnik Stevanović je ocijenio da je 1. septembar, kada počinje šolska godina, važan dan u životima sugrađana.

– To je važan dan za učenike, jer počinju novu školsku godinu, a naročito je važan za one koji prvi put sjedaju u školsku klupu. Ove godine imamo 482 prvaka i ja sam izuzetno zadovoljan što broj učenika u našoj opštini ne opada, on je veći za 11 učenika u odnosu na prošlu godinu, i ove godine je iznad petogodišnjeg prosjeka koji iznosi 470 učenika – rekao je Stevanović.

On je najmlađim učenicima poželio da budu zdravi, da savladavaju sve obaveze koje se pred njih nametnu, kao i da im današnji dan ostane u najljepšem sjećanju.

Stevanović je osnovnu školu „Sveti Sava“ posjetio u pratnji svojih saradnika, a dobrodošlicu učenicima poželio je i direktor ove škole Radomir Petrović koji je istakao da su u školi na vrijeme obavljene sve pripreme za novu školsku godinu.

U dvije učionice postavljeni su novi stolovi i stolice koji su donacija Predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika. U objektu koji pohađaju učenici od 1 do 5 razreda u dvije učionice uklonjen je dotrajali parket, izvršeno betoniranje i postavljene pločice. Na ovom objektu u okviru opštinskog projekta izvršeno je postavljanje termoizolacije krova u površini od 600 kvadratnih metara i većeg dijela fasade u površini od oko 400 kvadratnih metara.

Gdje je bilo potrebe, okrečene su učionice, dok su u učionici za učenike sa posebnim potrebama pored krečenja, nabavljeni nova školska tabla, nove zavjese i postavljeni rukohvati.

Prigodni pokloni obezbijeđeni su za sve učenike prvog razreda u zvorničkim osnovnim školama kojih je u „Svetom Savi“ 152, u čelopečkoj školi „Desanka Maksimović“ 165, roćevićkoj školi „Vuk Karadžić“ 65, kozlučkoj školi „Petar Kočić“ 46, školi „Nikola Tesla“ u Pilici 31 i „Jovanu Cvijiću“ u Drinjači 23 učenika.

Na području zvorniče opštine u šest osnovnih škola ima ukupno 4.200 učenika, te u dvije srednje škole oko 1.535 učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se