23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mladi DNS Zvornik u akciji promocije pismenosti

Organizacija mladih DNS-a RS u saradnji sa Odborima mladih DNS-a Širom Republike Srpske pokrenula je veliku kampanju promocije obrazovanja i pismenosti pod nazivom „Čitaj da bi živio“ povodom Međunarodnog dana pismenosti 8. septembra ustanovljenog od strane Organizacije Ujedinjenih nacije za obrazovanje, nauku i kulturu 1967. godine.

U sklopu kampanje biće prikupljane knjige koje će biti uručene bibliotekama oštećenim u poplavama i drugim bibliotekama sa skromnim fondom knjiga, uručivani udžbenici socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, dijeljeni informativni letci o stanju pismenosti, kao i druge aktivnosti kojima će se skrenuti pažnja javnosti na ovaj društveni problem.

Mladi DNS-a Zvornik uzeli su aktivno učešće u ovoj kampanji i prikupili preko 50 knjiga različite tematike. Knjige će biti prosleđene Organizaciji mladih DNS-a Republike Srpske, koji će shodno utvrđenim potrebama proslediti knjige nekoj od biblioteka koje su bile zahvaćene poplavama. Mladi DNS-a Zvornik će i u budućem vremenskom periodu uzimati aktivno učešće i inicirati akcije koje imaju za cilj promociju obrazovanja i pismenosti, kao i pomoć stanovništvu koje je bilo pogođeno poplavama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se