23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Miljković: Ljekari dobro edukovani i profesionalni

BANJALUKA – Predsjednik Društva doktora medicine Republike Srpske Siniša Miljković rekao je da s obzirom na uslove, doktori u Srpskoj rade izuzetno dobro, dobro su edukovani i profesionalni što pokazuje i potražnja za njima u zemljama u okruženju.

Miljković je pred početak godišnje Skupštine Društva doktora medicine Republike Srpske rekao novinarima da je odliv doktora u zemlje u okruženju najveća šteta i najveća opasnost za zdravstveni sistem Republike Srpske.

„Potrebno je više raditi na tome da naši kadrovi koji su izuzetno dobri, ostaju u Republici Srpskoj“, rekao je Miljković, ističući da su doktori, tehničari i svi koji rade u zdravstvu najveće blago i bogatstvo zdravstvenog sistema Srpske.

Miljković je rekao da Republika Srpska ima oko 3.000 doktora, od kojih je oko 1.600 članova Društva doktora medicine Republike Srpske i najavio da će na redovnoj godišnjoj skupštini biti raspravljano o radu Društva i planovima za naredni period.

On je podsjetio da je Društvo doktora medicine Srpske prije dvije godine postalo član Društva doktora jugoistočne Evrope, te da je ove godine aktivno učestvovalo na kongresu Društva doktora jugoistočne Evrope koje okuplja više od 300.000 doktora.

Miljković je rekao da Društvo doktora medicine Srpske radi na unapređenju kvaliteta rada doktora, stručnim usavršavanjima i edukacijom ljekara, te da je kao dobrovoljna organizacija dosta doprinijelo unapređenju i značaju doktora kao struke u Srpskoj.

On je rekao da je Društvo doktora medicine Srpske prošle godine organizovalo kongres na kojem je bilo usmeno izlagano više od 170 radova, te da u narednoj godini planira organizaciju četvrtog kongresa doktora medicine.

„Na današnjoj skupštini razgovaraćemo o planovima za naredni kongre, odlasku u Odesu na kongres doktora jugoistočne Evrope i planovima o rekonstruisanju Društva doktora medicine u Savez specijalističkih udruženja, te promjeni statuta“, rekao je Miljković.

Predsjednik Skupštine Društva doktora medicine Republike Srpske Nikola Gavrić rekao je da su uslovi za rad ljekara primjereni ukupnom stanju u Republici Srpskoj.

„Društvo doktora medicine Republike Srpske radi na dobrovoljnoj osnovi, bavi se stručnim usavršavanjem i edukacijom ljekara po podružnicama koje su regionalne i prema udruženjima koja su specijalistička“, pojasnio je Gavrić i dodao da je zdravstveni sistem Republike Srpske kadrovski sasvim primjeren zdravstvenim sistemima u okruženju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se