18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mićić zadovoljan do sada urađenim

Vremenske neprilike u zadnjih nekoliko dana remete planove fudbalerima Drine.

Ipak, četa Dragana Mićića prevazilazi uspješno probleme a reprezentativna pauza dobro će doći da se tim što bolje uigra a greške svedu na minimum.

Nakon pet odigranih utakmica, i jedne odložene, Zvorničani su sakupili 6 bodova, ostvarivši dvije pobjede i tri poraza, tako da se tim nalazi na desetom mjestu.

„Možemo biti zadovoljni sa šest bodova s obzirom na težak raspored koji smo imali. Mogli smo možda da prođemo i lošije ali smo mogli uzeti i neki bod više. Ipak, kad se sve sabere i oduzme možemo biti zadovoljni jer ekipe, kao što su Velež, Zrinjski i Željezničar, su jedne od najboljih u Premijer ligi“, kaže nam u razgovoru trener Drine Dragan Mićić.

Četiri dana nakon poraza u Zvorniku od sarajevskog Željezničara atmosfera u ekipi je vrlo dobra a Mićić je zadovoljan prikazanom igrom.

„Odigrali smo korektno utakmicu i dali sve od sebe, nije bilo loše. Željezničar je imao tu situaciju gdje je stvarno dobro otvorio utakmicu sa evrogolom Bajića ali do tada nisu imali izglednih prilika. Mi smo čak imali veći posjed lopte i dobro smo kontrolisali igru, stvarali poluprilike gdje se moglo očekivati da damo gol i da povedemo. Međutim, primili smo taj gol, vratili smo se kasnije u igru, izjednačili, dobili malo samopouzdanja, a poslije toga ostali smo sa igračem manje. Ako budemo igrali na ovom nivou u sledećim utakmicama neće biti problema za Drinu“, kaže Mićić.

On ističe da i dalje dijeli stav od subote da sudija Goran Paradžik nije imao isti tretman prema Drini i Željezničaru.

„I dalje mislim da nismo imali isti kriterijum kao Željezničar, pogotovo poslije odgledanog snimka. Jedan od njihovih igrača je morao dobiti drugi žuti karton, ali Paradžik ga nije dodjelio. Veliko je pitanje da li bi neki fudbaler iz Željezničara dobio crveni karton da je bio u ulozi Uzelca“, ističe Mićić.

Na pitanje kako ispraviti greške u zadnjoj liniji, od kojih su neke bile i kobne po gol Maksimovića, Mićić kaže da problem nastaje u tome što ekipa od početka prvenstva nije kompletna u tom dijelu tima.

„U utakmici sa Željezničarom nedostajao je Memović, u utakmicama na početku prvenstva takođe nismo mogli računati na neke igrače, a u narednoj nećemo moći računati na Memovića, Uzelca i Đerića. Mi pokušavamo da ispravljamo te greške na treninzima, te se nadam da ćemo popraviti tu stabilnost zadnje linije, jer znamo da napad kreće od odbrane, ako imamo dobru i čvrstu odbranu znači da dobijamo sigurnost u igri“, odgovara Mićić.

Mićić dodaje da se dosta pažnje obraća na disciplinu u igri kako fudbaleri ne bi bespotrebno dobijali kartone.

On je napomenuo da su dva crvena krtona, po njemu, prestrogo dodjeljena te ističe da bi situacija bila potpuno drugačija da se radilo o nekom većem i poznatijem klubu.

Što se tiče pomenute pauze, ekipa će ovu sedmicu provesti u pojačanim treninzima dok će se od početka sledeće sedmice trenažni proces vratiti u normalu.

Danas će ekipa u Tršiću odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćinom Podrinjem dok će ozbiljniju prijateljsku utakmicu odigrati u subotu u Zvorniku sa srpskim superligašem ekipom Rada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se