5.9 C
Zvornik
24. април 2024.

„Mala princeza“ pred festivalskom publikom

PRNJAVOR – Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Prnjavora predstavom „Mala princeza“ predstaviće se publici u Mrkonjić Gradu na Festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske.

Rukovodilac ovog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić rekla je Srni da izvođenje ove predstave za mlade prnjavorske glumce uvijek predstavlja novi izazov jer je, osim zahtjevnih glumačkih scena, zastupljeno i pjevanje uživo.

„Šestoro glumaca dječijeg ansambla, nizom komičnih scena i glumačkih obrta, dočaravaju publici priču o ljubavi siromašnog mlinara i uobražene male princeze. Predstava je do sada izvedena šest puta, tri puta pred domaćom publikom i tri na gostovanjima u LJubljani, Gračanici i Novom Gradu, odakle smo donijeli i nagrade“, kaže Radonjićeva.

Predstava „Mala princeza“ nastala je po tekstu Ksenije Stojanović, a u režiji Brankice Radonjić. Muziku potpisuje Dunja Mazugi, za kostime i scenografiju zadužene su Jelena Babić i Slavica Kuleško, a za scenske efekte Mihailo Trivičević.

Radonjićeva je podsjetila da su u protekle tri godine prnjavorski glumci bili izuzetno uspješni na republičkom festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva u Mrkonjić Gradu.

„Predstave ovog pozorišta osvojile su nagrade stručnog žirija za najbolja ostvarenja – `Da li će damojed da zavoli sladoled` 2011. godine i `Plava boja snijega` 2012. godine. Prošle godine imali smo čast da zatvorimo festival predstavom `Ako je verovati mojoj baki“, navela je Radonjićeva.

Na šestom Festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske u Mrkonjić Gradu učestvuju dječija pozorišta iz Srpca, Kozarske Dubice, Zvornika, Mrkonjić Grada i Prnjavora.

Festival će biti završen 17. septembra.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se