5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Krsmanovića novcem za hram platio fasadu

FOČA – Osnovni sud u Foči potvrdio je optužnicu protiv bivšeg načelnika opštine Foča i potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića zbog zloupotrebe službene dužnosti ili ovlašćenja, saznaje „Glas Srpske“.

Optužnica Okružnog tužilaštva u Trebinju tereti Krsmanovića da je u oktobru 2012. godine, kao načelnik opštine i predsjednik Odbora za izgradnju hrama Svetog Save, sa računa podigao 59.400 KM i tim novcem isplatio obnovu fasade na zgradi Plavi neboder, koja se nalazi u blizini hrama.

Protiv Krsmanovića je podignuto nekoliko optužnica koje ga terete za razna krivična djela. U toku je sudski postupak u kojem je Krsmanović optužen da je u oktobru 2012. godine nezakonito zaključio ugovore o radu sa 20 radnika u namjeri da im omogući sticanje koristi, a na štetu budžeta.

Krsmanović kaže da u vezi sa izgradnjom hrama nije uradio bilo šta nezakonito, već da je time nastavljena praksa da opština izdvaja sredstva za izgradnju hrama i da se hram i njegova okolina uređuju, dok za primljene radnike tvrdi da su primljeni legalno, a da su bespravno otpušteni.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se