Ex-YuVIJESTI

Kompanija „Tenis“ želi da ulaže u srpski stočni fond

BEOGRAD – Najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa njemačka porodična kompanija „Tenis“ zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo stočni fond i cijelu srpsku poljoprivredu, rečeno je tokom posjete premijera Srbije Aleksandara Vučića ovoj kompaniji.

Vučić je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije „Tenis“ dogovoren dobar dio buduće saradnje ‎i da sve ono što je u srpskom stočnom fondu izgubljeno u posljednjih 10-15 godina ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dvije godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i napredak srpske poljoprivrede“, rekao je Vučić, dodajući da je kompanija „Tenis“ dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.

Predsjednik i vlasnik ove kompanije Klemens Tenis rekao je da se u Srbiji mora razviti porodična struktura farmi i uvesto nove tehnologije za šta je neophodna državna podrška, jer se samo tako može iskoristiti zajednička šansa.

„Sa premijerom Vučićem upoznao sam se prije nekoliko mjeseci i razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi pomogli Srbiji na putu ka EU. Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta“, rekao je Tenis.

Kompanija „Tenis“ osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa.

U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, sa godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra.

Vlasnik kompanije „Tenis“ Klemens Tenis je i predsjednik Fudbalskog kluba „Šalke“.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close