9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Još nije primljen prigovor na kandidaturu Neškovića i Markovića

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH još nije primila prigovor nevladine organizacije „Narodni front“ iz Banjaluke sa zahtjevom za poništavanje nominacije nezavisnih kandidata za predsjednika Republike Srpske Mladena Neškovića i Vladana Markovića, rekla je Srni portparol CIK-a Maksida Pirić.

Pirićeva je navela da u ovom trenutku CIK nije pokrenuo nijedan postupak po službenoj dužnosti kada je riječ o nezavisnim kandidatima koji su ovjereni za učešće na predstojećim izborima.

„Takođe, do sada nemamo primljenih prigovora u vezi sa bilo kojim nezavisnim kandidatom. Prema proceduri, CIK razmatra svaki prigovor i provjerava da li je podnesen od ovlaštenog lica. Ako nije, takav se prigovor odbacuje, inače CIK razmatra navode u prigovoru i ako ima elemenata pokreće postupak po službenoj dužnosti“, precizirala je ona.

Prema njenim riječima, u postupku ovjere nezavisnih kandidata nije bilo prigovora i svi su kandidati ispunjavali zakonom propisane uslove.

Nevladina organizacija „Narodni front“ iz Banjaluke podnijela je CIK-u BiH prigovor sa zahtjevom za poništavanje nominacije nezavisnih kandidata za predsjednika Republike Srpske Mladena Neškovića i Vladana Markovića zbog sumnje da je njihova kandidatura trebalo da posluži za izbornu prevaru.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se