18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Javni poziv za zapošljavanje pripravnika

Opština Zvornik objavila je danas Javni poziv poslodavcima za korištenje sredstava po Projektu zapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme u Zvorniku.

Ovim pozivom, a po opštinskom projektu zapošljavanja pripravnika, odobriće se zapošljavanje 15 pripravnika visoke stručne spreme, pet više stručne spreme i 20 pripravnika sa srednjom stručnom spremom, sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Njihove bruto plate biće finansirane iz opštinskog budžeta sa 80 odsto, dok će poslodavci finansirati preostalih 20 odsto.

Ukupna sredstva koja će opština izdvojiti za ovu namjenu iznose 221.000 KM koja su dijelom obezbijeđena u budžetu u ovoj godini, a dijelom će biti obezbijeđena u narednoj godini.

Određeni su opšti uslovi za poslodavce koji se mogu prijaviti za prijem pripravnika i korišćenje ovih sredstava, a osnovno je da djelatnost obavljaju na teritoriji opštine Zvornik, te ispunjavaju ostale uslove iz Javnog poziva.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sva akcionarska društva, društva sa ograničenom odgovornošću, zadruge, javna preduzeća i javne ustanove, kao i preduzetnici koji svoju djelatnost obavljaju u zvorničkoj opštini.

Po prijavama poslodavaca za prijem pripravnika odlučivaće posebna komisija sastavljena od predstavnika Opštine i Biroa za zapošljavanje.

Javni poziv će biti otvoren 15 dana, uz objavu na oglasnim tablama Opštine Zvornik i zvorničkog Biroa za zapošljavanje, te u dnevnim novinama Glas Srpske.

– Lokalna uprava pokazala je i prethodnih godina, a tu praksu nastavljamo i danas, svoju opredijeljenost da pomogne u zapošljavanju, prije svega mladih ljudi. I u ekonomski teškim vremenima želimo da im omogućimo da steknu prva radna iskustva i kasnije lakše dođu do posla. U ovom smjeru istrajaćemo i ubuduće – poručio je načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se