13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dunjić: Kaznu izdržava oko 1.200 osuđenika

BANJALUKA – Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić izjavio je da se u svim kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj trenutno nalazi oko 1.200 osuđenih lica.

Nakon što je danas prisustvovao združenoj taktičkoj vježbi „Sadejstvo 2014“ u krugu Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, Dunjić je izjavio novinarima da Republika Srpska nema problema sa prebukiranošću zatvorskih kapaciteta.

Dunjić je napomenuo da se sva osuđena lica nalaze na izdržavanju kazne i da niko od osuđenika nije vraćen sa zatvorske kapije niti čeka na izdržavanje kazne zatvora.

On je rekao da u posljednje četiri godine u kazneno-popravnim zavodima Republike Srpske nije bilo nijedne pobune zatvorenika, ističući da je to rezultat dobrog rada službenih lica, te korektnog ponašanja osuđenih lica koja se nalaze na izdržavanju kazne.

Dunjić je rekao da je KPZ Banjaluka reprezentativna ustanova u Republici Srpskoj i BiH, koja ispunjava sve evropske standarde u pogledu života i rada osuđenih lica koja se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne.

„KPZ Banjaluka posjeduje sve što je neophodno za resocijalizaciju osuđenih lica da bi mogli nakon izdržavanja kazne da se posvete normalnom životu“, zaključio je Dunjić.

Direktor KPZ Banjaluka Radenko Vujasin rekao je novinarima da ova ustanova ima dovoljno zatvorskih kapaciteta da primi sva osuđena lica.

On je rekao da zaposleni u KPZ Banjaluka imaju krajnje profesionalan odnos prema zatvorenicima, u skladu sa svim evropskim standardima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se