23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đokić: Napredak u oblastima o kojima su brinuli socijalisti

FOČA – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je danas sa predizborne tribine u Foči da je ova stranka povjerene poslove u najosjetljivijim sferama života obavila na najkvalitetniji mogući način, te da ponovo očekuje veliku podršku birača.

Đokić je rekao da je ostvaren napredak u svim oblastima o kojima je brinula SP, a to su sektor penzijsko-invalidskog osiguranja, boračko-invalidske zaštite i rada.

„Zakonom o PIO, zakonom o pravima boraca i politikama u oblasti zapošljavanja, obezbijedili smo punu sigurnost za sve korisnike. Skromno, ali ipak za 2,5 odsto smanjili smo broj nezaposlenih u Srpskoj“, naveo je Đokić.

On je naglasio da je u narednim godinama potrebno nastaviti reforme s ciljem ekonomskog jačanja i otvaranja novih radnih mjesta, za šta je SP ponudila niz politika i programa.

Đokić je dodao da socijalisti svoju politiku temelje na principu solidarnosti, kao sveopštem principu i načinu života.

„To znači biti solidaran sa onima kojima je teško, koji pate, traže podršku i zaštitu i mi se upravo za to borimo. Pokazali smo to i ove godine, naročito za vrijeme poplava i upravo nam je u narednim godinama potrebna solidarnost, kroz jedan sveopšti narodni pokret u kojem će svaki čovjek dati doprinos za Republiku Srpsku“, poručio je Đokić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Goran Kujundžić u prvi plan je istakao potrebu ulaganja u energetski sektor.

„Odavde, iz Foče, želimo da poručimo da su Hidroelektranu `Buk Bijela` na Drini nekada počeli socijalisti i da će je socijalisti i završiti u narednom mandatu“, rekao je Kujundžić.

On je naglasio da je SP uvjeren u pobjedu kandidata koalicije SNSD-DNS-SP.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se