8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Zvornički kotlić 2014: Najukusnija čorba ekipe “Manjić”

Takmičenje u spravljanju riblje čorbe u okviru “Zvorničkog ljeta”

ZVORNIK – U okviru manifestacije “Zvorničkog ljeto” na plaži u Topolicama pored Drine, održano je takmičenje u spravljanju riblje čorbe. Domaćin je bilo Sportsko ribolovno udruženje “Bistro” iz Zvornik, a učešće je uzelo devet ekipa iz Zvornika, Malog Zvornika i Kalesije.

Nakon nekoliko sati kuvanja, žiri je proglasio najbolje čorbe kojima su pripale pehari i novčane nagrade.

Najuksniju čorbu po ocjeni žirija skuvala je ekipe ”Manjić iz Kalesije. Njima je za nagradu dodjeljen kotlić, diploma i novčana nagrada. Drugi su bili iz ekipe Planinarskog društva “Mladost” iz Zvornika na čelu sa Vojom Jovanovićem, a treći iz ekipe “Vrtlog” sa Marinkom Majstorovićem na čelu.

– Ja sam od 1997. godine u udruženju “Bistro” i redovno dolazim. Mi smo pobjeđivali svuda širom Bosne i Hercegovine, ali nam je najdraže doći ovde na obalu Drine u Zvornik.Ovde je pravo druženje, dobra organizacija i sve što se može dobro doživjeti. Ipak ovde su najvrijedniji ljudi koji ovo sve tako dobro organizuju.Nema posebnog recepta, jer mi pravimo običnu čorbu koja se izgleda sviđa običnim ljudima, rekao nam je Ramiz Tubić, predsjednik Sportsko ribolovnog društva “Manjić“ iz Kalesije.

Nakon ocjene i odluke žirija, sva skuvana čorba je podjeljena posjetiocima, koji su je sa apetitom pojeli.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se