15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Voda prekinula saobraćaj na više dionica, obustavljen saobraćaj na magistrali Bijeljina-Zvornik

BANJALUKA – Zbog izlivanja vode na kolovoz u mjestu Karakaj, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik, kao i na regionalnom putu Lopare–Piperi jer je voda odnijela most. U Ugljeviku došlo je do potpune obustave saobraćaja. Vozila mogu koristiti alternativni putni pravac preko Priboja i Tobutal, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionici puta Bijeljina-Brčko prema Čađavici obustavljen je saobraćaj za putnička vozila koja se preusmjeravaju okolnim putevima kroz sela, dok teretna vozila i autobusi i dalje saobraćaju.

Zbog intenzivnih padavina obustavljen je saobraćaj na dionicama Žepče-Zenica u mjestu Papratnica, na regionalnom putu Lukavac- Banovići i Tuzla-Bijeljina na području Ugljevika. Brojne regionalne i lokalne saobraćajnice na ovom području su pod vodom.

Saobraćaj se otežano odvija na magistralnom putu Teslić-Jelah, na lokalitetu Vrela. Uklonjen je odron u mjestu Marjanovići, tako da je dionica magistralnog puta Banjaluka-Čelinac prohodna, ali dalje od Čelinca prema Kotor-Varošu i Tesliću nije prohodno zbog odrona na lokalitetu Opsječkog.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica, od Gradiške prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Na prevoju Borje, zbog odrona, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Magistralni put Banjaluka–Jajce prema Karanovcu, potpuno je obustavljen zbog nanosa blata, drveća i kamenja.

Regionalni put Banjaluka–Stričići u mjestu Kola, takođe zbog nanosa drveća, potpuno je obustavljen.

Na magistralnom putu Prijedor-Kozarska Dubica u mjestu Bretinja, nakon povlačenja vode sa kolovoza, saobraćaj se od 6.10 časova odvija redovno, objema kolovoznim trakama.

Zbog odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje–Jažići–Jelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dionici regionalnog puta Kneževo-Turbe na lokalitetu Ugra zbog većeg odrona saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla u mjestu Veselinovac.

Na regionalnom putu dionica Zeleni Jadar-Srebrenica zbog radova na deminiranju terena dolazi do povremenih polučasovnih obustava u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Na dijelu magistralnog puta Caparde-Karakaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se jednom trakom odvija na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Han Pogled, te na regionalnim Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišća-Caparde i LJubovijski most-Drinjača.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice – Čatrnja, u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac-Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac-Mitrovići, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine će se povremeno obustavljati saobraćaj svaki puni čas po 15 minuta.

Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u mjestu Vijaka, opština Prnjavor.

Zbog izvođenja neophodnih radova, saobraćaj se na regionalnom putu Bratunac-Fakovići odvija jednom kolovoznom trakom.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionicama Simin Han-Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se