20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Večeras u otvorenom bioskopu film Hladni juli

Program „Zvorničkog ljeta 2014“, po drugi put je „osvježen“ Operacijom Kino. Bioskop na otvorenom će biti u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u periodu od 4. do 7. avgusta. Ove godine, od 23h svi ljubitelji filma mogu, na malo drugačiji način da pogledaju četiri filma različitih žanrova.

U ponedeljak, 4. avgusta biće prikazivan film „Hladni jul“ (Cold in July).

Film je četvrto ostvarenje reditelja Džima Mikla, koji nakon nekoliko godina rada predstavlja pravi, uzbudljivi vestern film.

Radnja filma prati Ričarda Dejna, porodičnog čovjeka koji jedne blage julske noći 1989. u Teksasu u svojoj kući ubija provalnika Fredija Rasela. Dejn je poslije ubistva postao heroj u svom gradu jer su mu svi bili zahvalani što im je još jedan prestupnik skinut sa vrata, ali on postaje zabrinut za sigurnost svoje porodice kada u grad stigne Fredijev otac Ben, bivši robijaš zaslijepljen osvetom. Tada Ričard shvata da je samo figura u većoj i užasnoj igri.

Film nam donosi mnogo obrtaja, ali i odličnu režiju i glumačku postavu. Glavni glumac Majkl Si Hol je svjetsku slavu stekao ulogom masovnog ubice Dekstera u istoimenoj seriji koja je od 2008. do 2013. godine oborila sve rekorde gledanosti. Sem Šepard koji igra oca ubijenog provalnika, široj publici je poznat po svojoj ulozi u filmu „The right stuff“, dok provalnika igra Don Džonson.

HLADNI JUL (Cold in July), SAD | FRANCUSKA, 2014, 109 MIN.

Režija: Džim Mikl, Uloge: Majkl S. Hol, Sem Šepard, Don Džonson

Ponedeljak, 04. 08. 2014, Dvorište OŠ „Sveti Sava“ Zvornik, 23:00, ulaz slobodan

Trejler:

[mom_video type=“youtube“ id=“XkyuV69YZcM“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se