4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Večeras u okviru Operacije Kino film FIFA: Ujedinjene strasti

U snimanju epske priče o osnivanju Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA), učestvovali su glumci Žerard Depardje, Sem Nil i Tim Rot.

FIFA je podržala realizaciju filma, ulažući nevjerovatnih 16 miliona dolara u njega.

Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ širom svijeta biće prikazan u godini kad FIFA obilježava 110 godina postojanja.

Na početku filma „FIFA: Ujedinjene strasti“ u fokusu je grupa strastvenih evropskih buntovnika koja udružuje snage kako bi pokrenula ambiciozan projekat: Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA).

Francuski režiser Frederik Oburten oživljava na velikom platnu inspirativnu sagu o Svjetskom prvenstvu i govori o tri požrtvovana čovjeka koja su se usudila da je pokrenu.

Vođeni ambicijom i vizijom, Žil Rime (Žerard Depardje), Žoao Avelanž (Sem Nil) i Sep Blater (Tim Rot) prevazilaze svoje strahove i sumnje i kreću u borbu protiv svih prepreka i skandala kako bi organizovali Svjetski Kup.

Svako na svoj način u različitim decenijama, ali sa istim ciljem koji ih vezuje.

Žerard Depardje tumači lik Žila Rimea, čovjeka koji je stvorio Svjetski Kup i bio predsjednik FIFE od 1921. do 1954. godine.

Sem Nil igra u filmu sedmog direkotora FIFE, dok Tim Rot tumači „neuništivog“ trenutnog predsjednika Sepa Blatera. Blater je već punih 16 godina na čelu FIFE, nakon što je 1998. godine na tom mjestu nasledio Brazilca Avelanža.

Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ slavi prije svega igru, koja uprkos svemu nije samo svjetski poznat sport, već jedinstvo nade, duha i timskog duha.

FIFA: Ujedinjene strasti (United Passions), Francuska 2014, 110 minuta

Režija:  Frederik Oburten, Uloge: Žerard Depardje, Sem Nil , Tim Rot.

Srijeda, 06. 08. 2014, Dom omladine Zvornik, 23:00, ulaz slobodan

Trejler:[mom_video type=“youtube“ id=“5lea429utDc“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se