18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Večeras u bioskopu na otvorenom film Džo

Brutalna drama Dejvida Gordona Grina “Džo” u kojoj Nikolas Kejdž igra bivšeg robijaša koji postaje uzor djetetu beskućniku stiže pred osnovnu školu u okviru Operacije Kino. “Džo” je filmska adaptacija romana Leri Brauna (Larry Brown) iz 1991. godine,  a u filmu pored Kejdža, glume Taj Šeridan (Tye Kayle Sheridan) i Roni Džin Blevins (Ronnie Gene Blevins).

Bivši robijaš Džo Rensom (Nikolas Kejdž) nastoji da se kloni nevolja po svaku cijenu, ali u tome ne uspjeva. Nepopravljivo je nesmotren čovjek koji se bahato odnosi prema ženama i svom psu. Opija se svakodnevno, ganja sa policijom i kocka. Međutim, upoznaje dječaka Garija u kome vidi nešto posebno: odlučnost, pristojnost i nevjerovatnu otpornost. Gari nikada nije živeo kao ostali vršnjaci – nije išao u školu, stalno je morao da brine o svojoj porodici, čuva sestru od oca alkoholičara i da se nada boljoj budućnosti.

Kada Gari dođe u situaciju da ne može da se nosi sa prijetnjom koja ga je snašla obraća se Džou za pomoć, što će pokrenuti lavinu neizbježnih događaja. Zajedno, njih dvojica suočiće se s mnogim iskušenjima u močvarama Misisipija…

Film “Džo” je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu 2013. godine. Ove godine će biti prikazan u okviru programa „Sarajevo film festivala“.

Džo  (Joe), SAD, 2013, 117 minuta

Režija: Dejvid Gordon, Uloge: Nikolas Kejdž, Taj Šeridan, Heder Kafka, Sju Rok.

Utorak, 05. 08. 2014, Dom omladine Zvornik, 23:00, ulaz slobodan

Trejler:

[mom_video type=“youtube“ id=“wnw3HIKTe7I“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se