4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Ubicu uhapsili dok je pravio kobasice

BEOGRAD – Dragan Đurić nije oženjen, ima samo završenu Osnovnu školu i živi sa majkom u centru Surčina.

Prilikom akcije hapšenja, učestvovalo je šest policajaca, a u trenutku hapšenja je pravio kobasice.

Kako Telegraf saznaje, Dragan Đurić, koji je monstruozno ubio Tijanu Jurić, u mesari “Ambar” radi od aprila 2012. godine

Naime, on je zaposlen u klanici mesare “Ambar”, gdje se bavio proizvodnjom kobasica.

Dragan Đurić je rođen 22.7.1980. godine u Zrenjaninu, ima samo završenu Osnovnu školu i živi sa majkom u centru Surčina.

Telegraf još prenosi da je bio problematičan đak, pa je Osnovnu školu završio sa punih 17 godina. Ove godine je imao odmor od 21. jula do 5. avgusta, što znači da je zločin počinio za vrijeme odmora. Vratio se na posao i uhapšen je na radnom mjestu juče u toku dana.

Ubica Tijane Jurić (2)U akciji hapšenja Dragana Đurića učestvovalo je šest policajaca. Četvorica su ga privodila, a dvojica blokirala automobil kako ne bi slučajno pobjegao.

U ovoj klanici radi 43 ljudi, a Draganove kolege tvrde da nije bio problematičan i da su šokirani.

“Kad su došli da ga hapse mislio sam da je neki problem sa novim automobilom koji je kupio, da nije možda kupljen ukraden. Ni na kraj pameti mi nije bilo da Dragan stoji iza tako strašnog ubistva“,  rekao je jedan od zaposlenih koji je želio da ostane anoniman.

Ubici kazna od 30 do 40 godina zatvora

Za teško ubistvo Tijane Jurić (15) počiniocu prijeti kazna zatvora od 30 do 40 godina pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama ukinuta smrtna kazna, izjavio je danas ministar pravde Srbije Nikola Selaković.

„Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi kao član Saveta Evrope moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu“, rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, nakon što su prvi javni bilježnici položili zakletvu.

Dalji tok ovog postupka u vezi sa otmicom i ubistvom djevojčice iz Bajmoka, prema riječima ministra, u rukama je tužilaštva i suda.

„Ne želim da komentarišem, ali sam siguran da će onaj ko bude odlučivao biti svestan okolnosti ovog slučaja i uznemirenja javnosti koje je izazvao“, istakao je Selaković.

Ubica Tijane Jurić (1)Na pitanje da li se razmatra ponovno uvođenje smrtne kazne, Selaković je rekao da ne zna da je neko do sada pokrenuo to pitanje, ističući da Evropska povelja zabranjuje smrtnu kaznu.

Selaković je kazao da je nedavno na Venecijanskoj komisiji (koja je organ Savjeta Evrope) razmatrano pitanje da SAD postanu član te komisije, međutim da je, prema njegovim riječima, jedna mala evropska država podsjetila da SAD i dalje imaju propisanu smrtnu kaznu, pa je dalje razmatranje tog pitanja obustavljeno.

Traže smrtnu kaznu

Nakon vijesti o hapšenju ubice nestale Tijane Jurić,  kompletna javnost je uznemirena, a društvene mreže “gore” od komentara u kojima se komentariše ova nezapamćena tragedija.

Na Fejsbuku je pokrenuta i stranica “Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić“. Grupa već ima oko 10 hiljada lajkova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se