8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

U Zvorniku pao i drugi bijeljinski premijerligaš (foto/video)

Zvornička Drina ostvarila je novu vrlo bitnu pobjedu.

Poslije pobjede nad ekipom Mladosti u gostima, u Zvorniku je juče poražen i drugi bijeljinski premijerligaš Radnik sa 1:0.

Kao što je već poznato, ovaj susret je trebao da se odigra u subotu ali je zbog velikog nevremena, praćenog pljuskom prekinut poslije 45 odigranih minuta zbog velike količine vode na terenu Gradskog stadiona.

Na tribinama Gradskog stadiona u Zvorniku okupilo se oko 1000 gledalaca, a po lijepom i sunčanom vremenu mogli su da vide vrlo-dobru fudbalsku predstavu.

U odnosu na prekinutu utakmicu, kada nije bilo ništa vrijedno pomena, u današnjoj je za samo deset minuta viđeno čak šest solidnih prilika.

Prvo je u 4. minutu Rustemović sa šesnaest metara pokušao volejom, ali lopta odlazi pored gola. Tri minute kasnije uzbuđenje pred golom Maksimovića. Iz slobodnog udarca Ćosović pogađa sastav prečke i stative gola Drine. Minut kasnije nova šansa Drine. Filipović asistira Vasiću koji sa pet metara udaljenosti glavom šalje loptu pored gola gostiju. Na sličan način priliku je propustio i Rustemović, koji šutira loptu pored gola.

U 10. minutu Radnik je mogao doći do vođstva. Lopta u šesnaestercu Drine dolazi do Milovića koji šutira u Maksimovića a lopta se odbija do Kunića koji glavom šalje loptu ka golu Drine, ali Ivanović izbija u korner.

Drina je sve više preuzimala terensku inicjativu i prijetila golu Radnika. U 22. minutu na dodavanje Radovića, Đerić šutira sa oko 25 metara ali dobro brani Bodiroga.

Devet minuta kasnije Drina dolazi do gola. Iz jednog slobodnog udarca lopta dolazi do Radovića, koji asistira Rustemoviću, koji sa pet metara postiže gol glavom.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo značajnih prilika pa se sa tim rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku utakmice Radnik je preuzeo terensku inicjativu, ali to nije znao da iskoristi. U 52. minutu Lazić je sa desne strane iskosa šutirao pored gola domaćina, a njegov saigrač Milović je u 62. minutu takođe šutirao pored gola.

Minut kasnije slobodan udarac iskosa sa lijeve strane izvodi Filipović, a golman Bodiroga krajnjim naporom loptu izbija u korner. Đerić je u 72. minutu imao lijepu šansu za Drinu ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Do sudijske nadoknade nije bilo uzbuđenja, a onda je Kostić u 92. minutu imao dobru priliku ipak njega blokira odbrana Radnika. Radnik je u trećoj minuti nadoknade mogao stići do izjednačenja ali je šut Lazića sa 12-13 metara otišao preko gola.

Na kraju je rezultat ostao nepromijenjen.

U srijedu je na programu 5. kolo a susret Sarajevo-Drina će vjerovatno biti odložen zbog obaveza Sarajeva u Ligi Evrope. Ekipa Radnika dočekuje sarajevski Željezničar.

Drina Zvornik-Radnik Bijeljina 1:0 (1:0)

Strijelac: 1:0-Rustemović u 31. minutu;

Stadion: Gradski u Zvorniku;

Gledalaca: 1000;

Glavni sudija: Miloš Gigović (Gradiška);

Žuti kartoni: Uzelac, Kikić, Đerić (Drina), Kunić, Ostojić (Radnik).

DRINA: Maksimović, Uzelac, Radović, Rustemović, Ivanović, Filipović (od 77. minuta Čolović), Kikić, Kostić, Vasić (od 60. minuta Ilić), Lazarević (od 90. minuta Đurić). Trener: Dragan Mićić.

RADNIK: Bodiroga, Memišević, Milović, Kunić (od 45. minuta Basrak), Hasanović (od 58. minuta Antić), Ćosović, Lazić, Vučinić (od 88. minuta Bajić), Ostojić, Mašić, Galešić. Trener: Srđan Bajić.

[mom_video type=“youtube“ id=“96mx8k9Egzg“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se